Spitale Grecia

Athens Medical Group a fost înființată în 1984, în scopul de a oferi servicii medicale complete de înaltă calitate. Inca din primii ani de funcționare, a devenit lider în domeniul asistenței medicale în Grecia. Aceasta a introdus, pentru prima dată în Grecia,  echipamente medicale state-of-the-art.

Prin investiții continue, Athens Medical Group Healthcare este cel mai dinamic și organizaț spital care ofera cele mai fiabile servicii de diagnostic și tratament în sud-estul Europei, la acelasi nivel ca cele din Europa de Vest și SUA.

În Grecia, Athens Medical Group are 2.800 Medici cu înaltă calificare și de înaltă specializare si 3.000 de angajati full-time.

In Atena se alfa 7 din spitale : Athens Medical Center, Centrul de Pediatrie, Maternitatea GAIA, Clinica Psychiko, Clinica PaleoFaliro, Clinica Dafne Peristeri.  Clinica Interbalkan – Centrul Medical European (EIMC) este situat în partea de nord a Greciei, la Salonic, și este considerat, potrivit Imperial College of Science Marea Britanie. “Cel mai modern și cuprinzător Centrul Medical din Europa ”

In plus, Athens Medical Group coopereaza cu retea nationala extinsa de centre de diagnostic, o rețea tot mai mare de asociati pe intreg teritoriul Greciei.

Athens Medical Center (AMC) este format din cinci  clădiri independente, de design și funcționalitate excelentă. Acesta constă dintr-un spital general, o Clinica de Pediatrie, si GAIA, o Clinica de Obstetrică-Ginecologie.

Athens Medical Center oferă o gamă completă de servicii  24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

O serie de realizări medicale la nivel mondial au fost realizate la Athens Medical Center, cum ar fi:

 • colecistectomia robotizata unei femeiei insarcinata în luna a 7-a.
 • hernie diafragmatica – gastro – reflux esofagian,
 • îndepărtare chist renal,
 • îndepărtare chist pericard,
 • îndepărtarea robotizate a ganglionilor limfatici bubonică pentru cancer de penis avansat local, etc.

Medicii din Athens Medical Center au fost printre pionierii implementarii unor noi metode de cardiologie interventionala, de exemplu introducerea unei valve aortice transdermic si boli de inima legate, embolia cerebrala, etc.

Spitalul a stabilit parteneriate și acorduri importante cu corporații și organizații internaționale de renume, cum ar fi Asklepios Kliniken, care este cel mai mare furnizor de servicii medicale din Europa.

Maternitatea  GAIA are un acord de colaborare exclusiva cu Fundatia Fetal (Marea Britanie), care este institutul de lider în Europa în furnizarea de educație, formare și cercetare in medicina fetala.

Nu în ultimul rând, Asociația Internațională a Chirurgilor, Gastroenterologilor si Oncologilor (IASGO) a recunoscut Athens Medical Center ca un centru avansat de formare postuniversitare.

Departamente:

Chirurgia robotica

Athens Medical Group a introdus chirurgia robotica in Grecia in 2006. Astazi, clinicile de chirurgie robotizata  Athens Medical Center si European Interbalkan Medical Center sunt cele mai specializate din Grecia, care efectuează un număr mare de operații anual. Acestea sunt echipate cu cel mai modern sistem robotizat Da Vinci și sunt mândri să prezinte inovațiile grecești și semnificative la nivel mondial in chirurgie generala, urologie si ginecologie.

Poze – European Interbalkan Medical Center

Ortopedie

Încă de la început  Departamentul de ortopedie din cadrul Athens Medical Group a fost un punct de referință. Este specializată în multe domenii, cum ar fi leziuni sportive, chirurgia coloanei vertebrale, traumatisme, etc. Unele dintre cele mai inovative tehnici au fost folosite pentru prima dată în Grecia, în spitale Athens Medical Group.

Oncologie

Athens Medical Group dispune de centre de oncologie ultra-moderne:  printr-o abordare interdisciplinară, cele mai recente protocoale medicale sunt folosite pentru prevenirea, diagnosticarea precoce, tratamentul, si  recuperarea. Acestea includ departamentele de Oncologie Medicala, Hematologie-Oncologie, Oncologie chirurgicala, Centrul de san, Radioterapie, Radiologie, Radiologie Intervențională, Medicina Nucleara, si Histopatologie. Centrele efectueaza numeroase studii clinice pentru noi medicamente si protocoale clinice inovatoare la nivel mondial. Consiliul Oncologic contribuie la deciziile de tratament corecte.

Atena Heart Center

Atena Heart Center este o clinica unica, complet echipata și organizata de inima, cel mai bun de acesta specializare din Grecia. Printre altele, acesta include laboratoare de cardiologie interventionala, electrofiziologie si Pacing, ecocardiologie, hipertensiune arteriala si boala coronariana, fibrilatie, etc.

Radiologie

Centrul include departamentele digitale de radiologie, mamografie digitala, ecografie, masurarea densitatii osoase, angiografie, radiologie interventionala si radioterapie. Noile metode imagistice inovatoare sunt adăugate în mod constant la serviciile oferite, contribuind la o mai buna diagnosticare si terapie.

Pediatrie

Centrul pediatric din Atena și Salonic, primele clinici de pediatrie private din Grecia, ofera servicii complete pentru copii de înaltă calitate. Acestea sunt dotate cu medici din toate specialitatile pediatrice si sub-specialitati precum si asistente medicale specializate în îngrijirea copiilor.

De la bun început, Athens Medical Group a introdus echipamente inovatoare pentru prima dată în Grecia, și a dat posibilitatea de a medicilor săi de înaltă calificare de a oferi servicii care au fost oferite doar în străinătate, până atunci. Astăzi, Athens Medical Group continuă să investească în mod constant și dinamic în echipamente medicale , oferind servicii de calitate.

Spitalele Athens Medical Group sunt dotate cu tehnologie de generatie ultramodernă:

 • 2 Sisteme chirurgical robotice Da Vinci® Si HD
 • PET/CT (Tomografia prin emisie de pozitroni )
 • Acceleratoare liniare Siemens si Elekta (3D RT Conformal, IMRT, VMAT, IGRT)
 • Aparate de brahiterapie 3D
 • RMN 3 Tesla
 • CT  128 de sectiuni
 • Angiografie digitala
 • Aparatul de scintigrafie (camera gamma)
 • Laboratoare endoscope de ultima generatie
 • UltraSound de ultima generatie
 • Mamografie digitala
 • Ecografie 3D
 • Ecografie sarcina 4D